Zeven bestemmingen voor winterzon

Helemaal klaar met de kou en regen die de Nederlandse winter typeren? Stap op het vliegtuig en zoek de zon op. Er zijn genoeg bijzondere bestemmingen waar het in onze winter heerlijk weer is. Wij zetten er zeven voor je op een rijtje.

Byron Beach

Byron Beach is het bekendste strand van Australië.

Australië

Het is altijd een geschikt moment om naar Australië te gaan, want het is een fascinerend land. Maar als het in Nederland winter is, is het in Australië zomer. Dat zorgt er voor dat het aan de schitterende stranden van de oostkust in december en januari wel eens te warm kan zijn. De temperatuur loopt dan op tot boven de 40 graden. Maar voor wie geen probleem heeft met de lange reis is dit een bestemming die je nooit zult vergeten.

Dubai

Dubai is niet alleen een wereldstad, de stranden van onder meer Jumeirah Beach zijn een ideale bestemming voor wat winterzon. Eigenlijk is de winter het beste moment om Dubai te bezoeken, want in de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot rond de vijftig graden. Het zal je hier aan niets ontbreken want de hotels zijn hier zo luxe mogelijk. Dubai is hierdoor geschikt om te gaan shoppen, cultuur te snuiven of heerlijk uit te rusten op het strand.

Hurghada

Het strand van Hurghada aan de Rode zee.

Egypte

Op slechts enkele uren vliegen liggen de prachtige resorts aan de Rode Zee in Egypte. Hoewel het hier niet zo warm is als in de zomer, is het hier het hele jaar door aangenaam. Dit maakt het ook in de winter mogelijk om hier te zonnen en duiken bij de koraalriffen die voor de Egyptische kust liggen.

Florida

De mooiste stranden van de Verenigde Staten zijn te vinden in Florida. Deze oostelijke staat heeft alles te bieden voor de vakantieganger. Voor elk budget zijn er hotels en resorts te vinden, waardoor dit een aantrekkelijke bestemming is. Helemaal voor gezinnen met kinderen, want Florida is ook de staat van de pretparken, waarbij Disney World bij Orlando uiteraard de bekendste is.

Boa Vista

De witte stranden van Kaapverdië zijn een winterbestemming in opkomst.

Kaapverdië

In de Atlantische Oceaan is Kaapverdië een vakantiebestemming in opkomst. De temperatuur in de winter is hier iets hoger dan op de nabij gelegen Canarische Eilanden. Vooral de witte stranden van het eiland Boa Vista worden steeds populairder. Toch is Kaapverdië nog een relatief onontdekte bestemming, waardoor het nog mogelijk is kennis te maken met de echte Afrikaanse cultuur.

Maleisië

Maleisië is een schitterend land met een fascinerende natuur. De regenwouden en hoofdstad Kuala Lumpur zijn een bezoek meer dan waard. Maar wie vooral wil ontspannen en zonnen kan ook in dit Aziatische land terecht. Voor de westkust van het land liggen een aantal schitterende tropische eilanden met de bijbehorende witte stranden. Vooral het eiland Langkawi is een echte aanrader voor de zonaanbidder.

Cancun

Het strand van het Mexicaanse Cancun.

Mexico

In het Caraïbisch gebied is de temperatuur het hele jaar door aangenaam. De winter is dan ook een mooi moment om deze kant op te reizen. Wie vooral voor de zon komt kan het beste naar Mexico reizen. De resorts zijn van goede kwaliteit en in vergelijking met andere landen in het gebied betaalbaar. Daarnaast heeft Mexico een schitterende natuur en cultuur, ideaal voor mensen die een beetje afwisseling willen tijdens hun vakantie.