Tips voor een ander Parijs

Bij een eerste bezoek aan Parijs ziet elke toerist de Eiffeltoren, het Louvre en de Arc de Triomph. Maar Parijs is een stad waar je regelmatig naar terug moet keren om nieuwe dingen te ontdekken. Hieronder tien tips voor een bijzonder Parijs.

1. Paristoric

De geschiedenis van de Franse hoofdstad wordt in Paristoric op een boeiende manier samengevat. Kijk terug op 2000 jaar Parijs in een audiovisueel spektakel.

Roland Garros

Het tennispark van Roland Garros is het hele jaar door te bezoeken.

2. Roland Garros

Het tennistoernooi wordt elk jaar in de laatste week van mei en de eerste week van juni gespeeld. Op de momenten dat het Grand Slam toernooi niet gespeeld wordt, zijn de banen van Roland Garros nog steeds te bezoeken. Loop rond op het immense complex waar jaarlijks de beste tennissers ter wereld mee doen.

3. Marché aux Puces de St.-Ouen

Vlooienmarkten horen bij Parijs. Overal in de stad zijn deze rommelmarkten te vinden. De markt bij Saint Ouen is de grootste en bekendste van alle vlooienmarkten. Loop een halve dag rond tussen de kraampjes met kunst en heel veel kitch.

4. Bouquinistes

Parijs heeft heel veel kleine boekenstalletjes. De leukste staan langs de Seine tussen de Quai de la Tournelle en de Quai Voltaire. Slenter lekker langs de beroemde rivier en bekijk de vele boeken die er hier te koop zijn.

Père-Lachaise

De begraafplaats Père-Lachaise is wereldberoemd.

5. Père-Lachaise

Père-Lachaise is de grootste begraafplaats van Parijs en staat vooral bekend vanwege de beroemdheden die hier begraven liggen. Niet alleen Franse grootheden als Edith Piaf of Molière liggen hier, maar ook bekende internationale namen als schrijver Oscar Wilde en zanger Jim Morrison.

6. Conservatoire Citroën

Conservatoire Citroën is een privé-collectie met 370 verschillende Citroëns. Het is geen museum, maar eigenlijk niet meer dan een parkeerplaats met bijzondere auto’s, waaronder de 2CV van James Bond. Omdat het geen normaal museum is, is de toegang beperkt tot twee weken per maand en slechts enkele uren. Het is daarom belangrijk om goed te kijken of het Conservatoire ook open is.

7. Catacombes

Op een bijzondere manier kennis maken met de geschiedenis van Parijs? Maak dan een wandeling door de oude steengroeven van de stad. Hier liggen de schedels en botten van meer dan 6 miljoen Parijzenaren. Je kunt zelf rondlopen of een gids nemen. Het laatste is absoluut aan te raden, want anders mis je belangrijke informatie op deze bijzondere plaats in de stad.

Vrijheidsbeeld Parijs

Parijs heeft een kleine kopie van het Vrijheidsbeeld wat het New York cadeau deed.

8. Statue of Liberty

Frankrijk schonk de Verenigde Staten het Vrijheidsbeeld en dit beeld is een belangrijke bezienswaardigheid in New York geworden. In Parijs staan er twee replica’s van het beeld. Een staat op een eilandje in de Seine bij de Pont de Grenelle en de andere staat in het Luxembourg park. Hoewel beide beelden er niet helemaal hetzelfde uitzien als het origineel in New York is het altijd leuk om met een foto van het Vrijheidsbeeld terug te komen uit de lichtstad.

9. Uitgaan in La Bastille

De komst van het operagebouw heeft er voor gezorgd dat La Bastille een echte hotspot werd in Parijs. Vooral in de avond is het hier druk op straat, waarbij Rue de la Roquette en Rue de Lappe de belangrijkste straten zijn. Beide straten zijn een aaneenschakeling van bars, cafés en restaurants, zowel lokaal als internationaal. Een heerlijk einde van een dag Parijs.

Cruise

Een vaartocht over Canal Saint-Martin toont Parijs van een rustige kant.

10. Cruise op Canal Saint-Martin

Parijs wordt doorkruist door twee wateren, de Seine en Saint-Martin Canal. Een cruise over dit water laat een heel ander Parijs zien. Weg uit het vluchtige leven en terug naar oude leven. De tocht beslaat slechts 9 kilometer, maar de cruise duurt 2,5 uur. Dit komt onder meer omdat de cruise door zes sluizen gaat. De tocht gaat twee keer per dag en van oktober tot maart is het noodzakelijk om te reserveren.