Sunny Beach ideaal voor jongeren

Sunny Beach is het nieuwe Salou of Turkije. De prijzen liggen hier ondanks de opkomst van het toerisme nog steeds lag en het nachtleven is zeer uitgebreid. Veel jongeren nemen daarom het vliegtuig naar deze Bulgaarse badplaats voor een vakantie vol zon, zee, strand en uitgaan.

Sunny Beach

De kustlijn van Sunny Beach.

Sunny Beach is dan wel de belangrijkste badplaats van Bulgarije, verwacht bij een vakantie in Sunny Beach geen kennis te maken met de Bulgaarse cultuur. De badplaats is in niets te vergelijken met de rest van het land. De lange boulevard, vele restaurantjes, winkeltjes en barretjes zijn typerend voor elke badplaats en Sunny Beach had zo langs de Spaanse of Turkse kust kunnen liggen.

Het klimaat aan de Zwarte Zee is ook te vergelijken met die van de Middellandse Zee, wat de populariteit van deze bestemming verklaart. Tijdens het communisme kwamen er al Russen naar Sunny Beach, maar pas toen de Duitsers deze Bulgaarse badplaats ontdekten is Sunny Beach echt gaan groeien.

Boulevard Sunny Beach

De boulevard wordt gekenmerkt door nieuwe hotels.

Nog altijd is Sunny Beach voor jongeren een ideale vakantiebestemming. De badplaats groeit nog steeds, maar er wordt vooral veel gerenoveerd. Er komen steeds meer luxueuze resorts op de plaats van de goedkopere hotels, waardoor de verwachting is dat de prijzen in Sunny Beach de komende jaren langzaam zullen stijgen.

Nu is Sunny Beach echter nog steeds een zeer voordelige vakantiebestemming, waar meer dan genoeg te doen is. Het kilometers lange strand zorgt er voor dat er meer dan genoeg ruimte is voor alle toeristen. En dat zijn er veel, want Sunny Beach heeft meer dan 800 hotels met in totaal meer dan 300.000 bedden. En in het hoogseizoen, wat op Sunny Beach tot ongeveer half september duurt, zijn deze bijna allemaal bezet.

Waterpark

Het aquapark net buiten Sunny Beach.

Langs het strand loopt natuurlijk een boulevard vol met winkeltjes, restaurantjes en barretjes. De winkeliers proberen de aanwezige toeristen de winkels in te lokken, maar zijn hierbij niet zo opdringerig als bijvoorbeeld in Egypte of Turkije. Eten en drinken kan hier ook, al is het vaak moeilijk een keuze maken tussen de vele mogelijkheden die Sunny Beach biedt. Als een echt toeristenoord heeft het meer dan 130 restaurants of barretjes, soms ook met live muziek. En ook qua discotheken is er meer dan genoeg keuze, waarbij de feesten de hele nacht doorgaan.

Als een echte badplaats heeft Sunny Beach ook voldoende vermaak om de toeristen overdag bezig te houden. Op diverse plaatsen is het mogelijk om aan watersporten te doen, terwijl net buiten Sunny Beach twee grote waterparken liggen. Er gaan gratis bussen naar deze parken, wat natuurlijk ideaal is voor toeristen met een beperkt budget.

Op deze manier heeft Sunny Beach alles wat jongeren zoeken voor hun vakantie. Door de nu nog lage prijzen is het een geliefde vakantiebestemming, die in alles te vergelijken is met de bekende Turkse en Spaanse badplaatsen.