Strand- en golfbestemming Algarve

De Algarve is het hele jaar door een toeristische bestemming. In de zomer komen de buitenlanders vooral voor de tweehonderd kilometer lange kuststrook van de Portugese regio, in de rest van het jaar zijn het vooral de 35 golfbanen die de toeristen weten te trekken.

Algarve

Het strand van Lagos, een van de badplaatsen aan de Algarve.

De kuststrook aan de Atlantische Oceaan is ongeveer 200 kilometer lang en bestaat uit ongeveer honderd stranden, die allemaal hun eigen karakter hebben. De grootste stad van de Algarve is Faro, hier ligt ook de internationale luchthaven waar de meeste maatschappijen op vliegen.

Faro is een mooi richtpunt om een indeling van de kustlijn te maken. De grote badplaatsen liggen allemaal aan de westkant van Faro. De oostkant is veel rustiger, maar daarom niet minder mooi. Natuurparken, vissersdorpjes en rustige stranden. En dat allemaal vlak bij elkaar. Ook voor toeristen die in het drukke westen verblijven is het een aanrader om een dag een auto te huren en dit gedeelte van de Algarve te verkennen.

Albufeira was in het verleden ook een van de vele vissersdorpjes die de Algarve kenmerken, maar is uitgegroeid tot een toeristische hotspot. De stad bestaat uit een oud centrum en een nieuwe strip. Beide gedeeltes staan vol uitgaansgelegenheden, restaurantjes en winkels. Het bekendste strand is bij het oude gedeelte van het centrum, hier zijn ook de meeste watersportmogelijkheden voor de liefhebbers.

Golfbaan in Algarve

In de Algarve liggen tientallen schitterende golfbanen.

Buiten het strand is Algarve een belangrijke golfbestemming. Het is in het zuiden van Portugal altijd aangenaam weer, wat voor veel golfers reden is om voor een weekje naar de Algarve te komen. Het gebied kent ongeveer 35 uitstekende golfbanen. Zowel voor beginners als gevorderden zijn er geschikte banen te vinden, wat er voor gezorgd heeft dat liefhebbers uit heel Europa naar Portugal komen om hun sport te kunnen beoefenen.

Het zorgt er voor dat er het hele jaar door toeristen naar de Algarve komen. In de provincie wonen ongeveer een half miljoen mensen, maar komen er jaarlijks tien keer zoveel toeristen. De meeste komen vooral voor het heerlijke klimaat en de vele stranden, want hiermee onderscheidt het gebied zich duidelijk van andere strandbestemmingen in Zuid-Europa.