Shopstad Antwerpen

Antwerpen is een heerlijk dagje weg. Of je nu voor de eerste of de tiende keer in deze Belgische stad komt, elke keer beleef je weer wat nieuws. Bovendien is Antwerpen een echte shopstad, voor veel Nederlanders de belangrijkste reden om de grens over te steken voor een korte stedentrip.

Antwerpen heeft een compact centrum, wat er voor zorgt dat alles per voet te ontdekken is. Hierdoor zijn er verschillende stadswandelingen die toeristen hier kunnen ondernemen. Vaak allemaal met een eigen thema. Dit loopt uiteen van mode tot bier en al het andere waar Antwerpen om bekend staat. Sinds kort is het zelfs mogelijk om het ingenieuze rioolsysteem van de stad ter voet te ontdekken.

Grote Markt

De Grote Markt van AntwerpenEen tocht door de stad start bijna altijd op de Grote Markt. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de mooiste kathedraal van België en samen met het driehoekige plein het centrum van de stad. Het plein kan bijna niet missen en als de wandeling hier weer eindigt is er niets leuker dan op een van de vele terrasjes neer te ploffen en met een typisch Belgisch biertje te kijken naar de passerende mensen.

De terrasjes en barretjes zijn een ander kenmerk van Antwerpen. De stad heeft letterlijk duizenden kleine restaurantjes en barretjes waar je kunt genieten van de Belgische specialiteit: bier. Maar ook liefhebbers van andere dranken kunnen hier uiteraard terecht voor een al dan niet alcoholische versnapering.

Shoppen

Wie echt van het Antwerpse nachtleven wil genieten moet niet in het centrum zijn maar in het noorden of zuiden van de stad. Rond de megabioscoop Kinepolis zijn diverse uitgaansgelegenheden in het noorden van de stad. In het zuiden van Antwerpen is de wijk ‘Het Zuid’ uitgegroeid tot het nieuwe en hippe Antwerpen met diverse trendy clubs.

Toch komen de meeste Nederlanders maar voor één ding naar Antwerpen, het shoppen. Voor een relatief kleine stad heeft het een verrassend aanbod aan modedesigners en alle grote merken hebben een winkel in deze Belgische stad. Het is niet voor niets dat Antwerpen verkozen is tot een van de beste winkelsteden van Europa.

Winkelcentrum

De Stadsfeestzaal laat de groei van Antwerpen als winkelstad zien. In het verleden werd dit historische gebouw gebruikt voor exclusieve feesten, nu is het een winkelcentrum met meer dan veertig winkels. Winkelen hier is een belevenis op zich, want op het plein in het midden staat een terras in de vorm van een champagnecoup. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Stadsfeestzaal gekozen is tot het beste winkelcentrum van Antwerpen.

Winkelcentrum Stadsfeestzaal AntwerpenMaar ook in de rest van de stad zijn er honderden bijzondere winkels te vinden. De grote warenhuizen en modezaken zitten vooral aan de Keyserlei, terwijl de bekende couturiers aan de Nationalestraat zitten. Aan de Huidevetterstraat zitten weer andere bekende internationale namen. Het zijn slechts drie bekende winkelstraten, beperk je bezoek niet tot deze winkels, want ook in de omliggende straten zijn veel leuke winkels en boetiekjes te vinden.

Het heeft er voor gezorgd dat Antwerpen internationaal een grote naam is op modegebied. Voor Nederlanders ideaal om even een dagje het land te verlaten en zich te buiten te gaan aan al het mooie wat Antwerpen te bieden heeft.