Reykjavik is hot

IJsland is hot. Het land kent een groeiend toerisme en dat is niet onterecht. De schoonheid van het land is ongekend. Hoofdstad Reykjavik is hierdoor een onverwachte bestemming voor een stedentrip. Hip en modern en een perfecte uitvalsbasis voor excursies naar het natuurschoon van het land.

Reykjavik is een bijzondere bestemming. Met nog geen 125.000 inwoners lijkt de stad niet meer dan een gemiddelde provinciestad. Toch is Reykjavik hot en kan het zich op bijna alle vlakken met de grote metropolen in de wereld.

Reykjavik

Reykjavik lijkt het meest op een provinciestadje.

IJsland heeft een bijzondere natuur en hoewel een rondreis door het land een absolute aanrader is, is het ook mogelijk om vanuit Reykjavik een beeld van het land te krijgen. De thermen van het land zijn wereldberoemd en de baden van Laugardalsung liggen maar enkele kilometers buiten het centrum.

Wie wat actiever wil zijn kan de bergen intrekken aan de noordkant van de stad. Op een half uurtje rijden van het centrum liggen schitterende wandelroutes met onderweg diverse hostels om te overnachten.

Maar Reykjavik is niet alleen een boeiende bestemming door haar omgeving, ook in de stad zelf is van alles te doen. Het nachtleven is wereldberoemd, ondanks dat Reykjavik niet meer dan een klein stadje is. De clubs worden drukbezocht en bezoekers staan soms uren in de rij voor ze naar binnen kunnen. Fameus is de vrijdagse runtur, de plaatselijke kroegentocht langs de diverse clubs.

Hallgrimskerk

De Hallgrimskerk was lang het hoogste gebouw van IJsland.

Bij een bezoek aan Reykjavik kan een toer langs de belangrijkste bezienswaardigheden niet ontbreken. De stad is mede beroemd door het witte landhuis waar Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov in 1986 de vrede tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie tekenden en een einde maakten aan de Koude Oorlog.

De Hallgrimskerk was met 74 meter lange tijd het hoogste gebouw van IJsland en de top biedt een prachtig uitzicht over de hoofdstad. De stad die door haar combinatie van uitgaan, cultuur en natuur uitgegroeid is tot een internationale hotspot.