Londen per fiets

Fietsverhuur LondenDe weg in de meeste grote steden kennen we na een stedentrip vooral onder de grond. De metro is een veel gebruikt vervoersmiddel om van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te gaan. Op die manier mis je veel van de sfeer in de stad. Londen heeft daarom hard gewerkt aan een fietsstelsel wat het ideaal maakt om de Britse hoofdstad op een andere manier te leren kennen.

Londen heeft de afgelopen jaren veel faciliteiten voor fietsers aangelegd. Zo liggen er nu speciale superfietspaden die direct uit het centrum naar de buitenwijken leiden. Voor toeristen zijn deze echter minder interessant. Belangrijker is het netwerk aan fietsroutes wat ontwikkeld is in het centrum van de stad.

Routes

Het is nu mogelijk om verschillende routes langs de belangrijkste bezienswaardigheden af te leggen. De bewegwijzering is hierbij flink verbeterd, waardoor het voor fietsers nog gemakkelijker is om zich in de stad te bewegen.

Nu heeft natuurlijk niet iedereen zijn fiets bij zich bij een bezoek aan Londen. Gelukkig kent Londen net als andere steden Barclays Cycle Hire. Dit is een goedkope manier om fietsen te lenen, al is dit systeem vooral gericht op tochtjes van minder dan een half uur. Wil je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid dan is dit heel handig, omdat op alle drukke plaatsen wel een stalling is waar je je leenfiets in kunt leveren.

Gids

Fietspad in LondenWil je een langere tocht maken dan is het verstandiger om een fiets te huren bij een gespecialiseerd bedrijf. Dit kan al vanaf 15 euro per dag. Ben je bang dat je verdwaalt in de stad, maar wil je wel graag Londen boven de grond verkennen, in plaats van met de metro? Dan kun je er ook voor kiezen om onder leiding van een gids door de stad te fietsen. Deze excursie is al beschikbaar vanaf 23,50 euro per persoon voor een tocht van drie uur.

Een bijzondere fietsroute in Londen is het Thames-pad. De rivier is één van de belangrijkste kenmerken van de Britse hoofdstad en langs het water is een speciaal fietspad aangelegd. Deze voert langs belangrijke bezienswaardigheden als de Tower Bridge, de parlementsgebouwen en Greenwich Park. Eén dag Londen op de fiets en je hebt een heel ander beeld van deze metropool.