Spanje

Spanje staat vooral bekend om zijn vele badplaatsen en is een van de populairste strandbestemmingen van Europa. Toch heeft het land veel meer te bieden en toeristen die het binnenland bezoeken zullen versteld staan van de veelzijdigheid van dit Zuid-Europese land.

Strandvakantie Spanje

Een van de vele stranden van de Spaanse costa’s.

Spanje is een belangrijke toeristische bestemming. Met meer dan 50 miljoen buitenlandse bezoekers trekt alleen Frankrijk wereldwijd meer toeristen. De meeste buitenlanders verblijven in Catalonië, waar wereldstad Barcelona gecombineerd wordt met de zandstranden van de Costa Brava en de Costa Dorada.
Ook de eilanden die bij Spanje horen zijn erg populair. Buiten het vasteland bestaat Spanje uit de eilanden van de Balearen en de Canarische Eilanden. Ook heeft Spanje nog twee enclaves in Marokko, Ceuta en Melilla. Vooral de eilanden Tenerife, Mallorca en Ibiza zijn erg populair bij toeristen.
Op het vasteland van Spanje is de Costa del Sol de laatste streek met badplaatsen die geliefd is bij toeristen. In tegenstelling tot de Catalaanse kusten is het hier in de winter ook warm genoeg om op het strand te liggen. Hierdoor is deze streek ook erg geliefd bij vermogende buitenlanders die in deze regio een tweede huis hebben om hier in de zon te overwinteren.

Hoofdstad van Spanje

Madrid is veelzijdige stad.

Buiten het strand heeft Spanje nog veel meer te bieden. Met Madrid en Barcelona heeft het land twee absolute wereldsteden, die dan ook vaak bezocht worden als stedentrip. Veel Spanjaarden blijven met vakanties in eigen land en bij de Spanjaarden is Madrid de populairste binnenlandse bestemming. De hoofdstad staat bekend om haar architectuur en de vele schitterende musea. Daarnaast is ook het eten en het nachtleven in Madrid van uitstekende kwaliteit.
Hetzelfde kan eigenlijk gezegd worden van Barcelona, de tweede stad van het land en de hoofdstad van Catalonië. Ook naar deze stad komen jaarlijks miljoenen mensen voor onder meer de Sagrada Familia, de Ramblas en het bekende Camp Nou-stadion.
Bij Spanje denken mensen vooral aan zon, zee, strand en een aangenaam klimaat. Toch is Spanje een uitstekend wintersportland. Het Zuid-Europese land is namelijk een van de meest bergachtige landen van Europa. De Pyreneeën bevinden zich op de grens van Frankrijk en in het centrum van het land ligt de Sierra Nevada, die met een top op bijna 3.500 meter de hoogste berg van het vasteland van Spanje bevat. Verder kent het land nog vier bergketens, waardoor het een ideaal land is voor wandelaars en wintersporters.

Stedentrip Spanje

De Sagrada Familia is een van de bekendste gebouwen van Barcelona.

Het binnenland van Spanje wordt daarnaast vooral gekenmerkt door de vele bijzondere dorpen en stadjes. Spanje heeft een lange geschiedenis, met verschillende invloeden. Dit is overal in het land terug te vinden. Het is daarom niet verrassend dat Spanje na Italië de meeste bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft.
Het is hierdoor onmogelijk om Spanje te leren kennen in één bezoek. Het land heeft een groot aantal verschillende culturen en de tegenstellingen binnen het land kunnen groot zijn. Het heeft er mede voor gezorgd dat Spanje een van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld is waar er voor iedere reiziger meer dan genoeg te zien en te doen is.