België

België is een land waar de vakantieganger meer dan genoeg kan doen. Met Brussel en Antwerpen heeft het land twee aansprekende steden, aan de Noordzee liggen een aantal zeker leuke stranden en de Ardennen is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en sportievelingen.

België kent natuurlijk een echte tweedeling, Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen is Nederlands de officiële taal, in Wallonië Frans. Hoofdstad Brussel is officieel tweetalig, maar in de praktijk zullen mensen hier meer Frans dan Nederlands spreken.

Brussel, de hoofdstad van België.

Manneken Pis in Brussel.

Brussel is de hoofdstad van de Europese Unie en is hierdoor een zeer internationaal georiënteerde stad, met veel toeristische trekpleisters. Antwerpen is de tweede stad van België, en kent eveneens veel toeristen. Deze komen niet alleen voor de vele winkels die de stad kent, maar de grootste Vlaamse steden Antwerpen, Brugge, Gent en Mechelen hebben allemaal een groot aantal historische gebouwen die het bezoeken meer dan waard zijn.

Wallonië wordt vooral gekenmerkt door zijn industrie en is hierdoor over het algemeen minder toeristisch dan de Vlaamse steden. Alleen de Ardennen zijn hierop de uitzondering, want hier is het wel het hele jaar door druk met toeristen. In de zomer komen mensen voor de grotten en de wandeltochten door het gebied. In de winter is het gebied ideaal voor langlaufers. Ook in de zomermaanden zijn er veel sportievelingen in de Ardennen, maar dan voor rotsbeklimmingen of kanotochten.

Grote Markt

De Grote Markt van Antwerpen.

Vlaanderen trekt niet alleen toeristen naar de grote steden, maar ook het strand is een belangrijke trekpleister. Zeker in de zomervakantie komen er veel badgasten naar de Belgische kust, ook omdat deze omgeving zeer geschikt is voor het maken van fietstochten. Ook de provincie Limburg wordt om deze reden veel bezocht. In 2006 werd er hier het eerste Nationale Park geopend en hier is een heel fietsroutenetwerk aangelegd.

België is verder een Bourgondisch land, waar mensen dus houden van lekker eten en drinken. België heeft een uitgebreide biercultuur met meer dan 350 verschillende brouwerijen. Veel steden hebben op culinair gebied een eigen streekgerecht welke het tot internationaal bekende gerechten hebben geschopt.

Door deze cultuur is het niet grote België een interessante vakantiebestemming, waarbij vooral het onzekere zomerweer voor veel mensen een belemmering is om een vakantie te boeken bij onze Zuiderburen.