Feesten aan de Spaanse costa

Hoewel de concurrentie van goedkope bestemmingen als Turkije en Bulgarije is toegenomen blijft Noord-Spanje een belangrijke bestemming voor jongeren in hun zomervakantie. Salou is misschien wel de bekendste feeststad voor jongeren, maar er zijn meer van dit soort steden die ideaal zijn voor jongeren die vooral voor het uitgaan op vakantie gaan.

Spanje

De Spaanse stranden worden in de zomer drukbezocht.

Noord-Spanje is nog steeds een geliefde bestemming bij jongeren, welke zowel per bus als per vliegtuig te bereiken is. Maar hoe kies je nu de beste bestemming voor jouw jongerenvakantie? We zetten enkele bekende feestbestemmingen in het noorden van Spanje op een rijtje.

Blanes

Een van de grotere badplaatsen langs de noordelijke Spaanse kusten. Blanes is een echte vakantiestad met een rijk uitgaansleven. Blanes staat daarnaast bekend om haar schitterende stranden. De twee bekendste stranden, Blanes Beach en S’Abanell, hebben samen een lengte van meer dan 4 kilometer.

Wil je een dag wat anders dan alleen maar op het strand liggen en uitgaan, dan is een excursie naar Barcelona een goede mogelijkheid. Net als de andere plaatsen op deze lijst is de Catalaanse hoofdstad in ongeveer een uur te bereiken en een echte aanrader als een van de mooiste steden van Europa.

Lloret de Mar

Strand Lloret de Mar

Lloret de Mar is erg populair bij jongeren.

Lloret de Mar wordt gezien als het centrum van de Costa Brava. Met vierhonderd restaurants, barretjes en discotheken is het uitgaansleven hier geweldig. Het is dan ook niet verrassend dat in de zomermaanden de toeristen voornamelijk uit 18 tot 30-jarigen bestaat.

Het grootste strand van de stad wordt gezien als het mooiste strand van de Costa Brava en is dan ook drukbezocht in de zomermaanden. Omdat het strand een lengte heeft van meer dan 1.600 meter is er toch voldoende ruimte om in het zonnetje bij te komen van een avondje stappen.

Lloret de Mar staat verder bekend om de vele mogelijkheden die toeristen hebben om zich hier te vermaken. Niet alleen is een excursie naar Barcelona mogelijk, maar met Water World heeft Lloret de Mar het grootste waterpark van Europa. Daarnaast is het mogelijk om net buiten de stad te snorkelen of te duiken om kennis te maken met het onderwaterleven van de Middellandse Zee. De bussen naar het waterpark en de duikspots vertrekken vanuit het centrum van Lloret en zijn gratis.

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar is de jongerenbestemming in opkomst. Het stadje is kleiner dan de andere plaatsen in deze lijst, maar daarom niet minder gezellig. Het centrum is erg compact, waardoor de barretjes, restaurants en discotheken vlakbij elkaar liggen op de boulevard die Malgrat de Mar zo kenmerkt.

Malgrat de Mar heeft drie grote stranden, die vooral gekenmerkt worden door de loungeclubs die op het strand staan. Hierdoor kan het uitgaan in Malgrat de Mar eigenlijk overdag al beginnen.

Salou

Salou

Port Aventura is het bekende pretpark net buiten Salou.

Het bekendste partyoord van Noord-Spanje. Vooral in het begin van deze eeuw was Salou dé vakantiebestemming voor de Nederlandse jongere. De film en televisieserie Costa werd in deze badplaats opgenomen, wat er voor gezorgd heeft dat veel jongeren naar Salou op vakantie wilden.

Salou is als jongerenbestemming over haar absolute hoogtepunt mee, mede door de concurrentie van goedkopere bestemmingen als Kreta, Turkije of Sunny Beach. Toch is de badplaats aan de Costa Dorada nog steeds een goede bestemming voor jongeren. Llevant Beach is een mooi strand en de uitgaansmogelijkheden zijn nog steeds prima. Zeker als je de discotheek Pacha, enkele kilometers buiten Salou meerekent. Deze bekende discotheek wordt in de zomer regelmatig bezocht door wereldberoemde dj’s die hier de grootste feesten geven.

Buiten het zonnen en uitgaan is er ook in Salou nog genoeg te doen. De stad ligt ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Barcelona, en is goed te bereiken voor een dagtrip. Ook Tarragona is een leuke plaats om te bezoeken, en deze ligt op slechts tien kilometer afstand.

Verder trekt ook het park Port Aventura veel toeristen. Deze combinatie van waterpark en attractiepark is erg geliefd en heeft dan ook vier eigen hotels. Deze worden niet vaak door jongeren bezocht, omdat deze hotels wat verder van de uitgaansgelegenheden liggen en voor jongeren blijft dit natuurlijk het belangrijkste ingrediënt van hun vakantie.