Bijzondere wandelingen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om haar schitterende natuur. Omdat het land zo ver van het vasteland ligt heeft het een unieke flora en fauna. Daarnaast wordt het landschap gekenmerkt door vulkanisch gebergte, meren en regenwouden. De beste manier om de natuur te ontdekken is wandelend. Speciaal hiervoor zijn er negen meerdaagse wandelingen uitgezet, waarbij je overnacht in speciale hutten of kampeerplaatsen. Reserveren is wel noodzakelijk, omdat het aantal overnachtingplaatsen op sommige tochten beperkt is. De negen wandelingen staan hier opgesomd van noord naar zuid.

Great Walks Nieuw-Zeeland

De tocht langs Lake Waikaremoana voert door het regenwoud.

Lake Waikaremoana

De tocht langs Lake Waikaremoana is een tocht van 46 kilometer langs het meer in het noordoosten van het noordelijke eiland. Je kunt hierbij kiezen voor een tocht in drie of in vier dagen. Tijdens de tocht zijn er diverse stops om bijvoorbeeld te vissen of te zwemmen in het meer. De route voert door het regenwoud waar een groot aantal inheemse vogelsoorten leven.

Tongariro Northern Circuit

Deze tocht loopt langs de noordelijke kant van de berg Tongariro. Deze vulkanische berg ligt in het hart van het noordelijke eiland. De tocht voert langs schitterende vulkanische kraters en enkele gletsjers. De tocht duurt drie of vier dagen, waarbij warme kleding noodzakelijk is, want de omstandigheden op de top zijn winters. De vulkaan is in augustus 2012 uitgebarsten, waardoor sommige stukken van de tocht voorlopig niet toegankelijk zijn voor wandelaars.

Whanganui Journey

De Whanganui Journey leg je af per kano.

Whanganui Journey

De Whanganui rivier loopt op het noordelijke eiland van de bergen naar de Tasmaanse Zee, welke tussen beide hoofdeilanden stroomt. Deze tocht leg je niet per voet af, maar met een kano. Over het algemeen doen reizigers vijf dagen over de 145 kilometer door de talloze heuvels en valleien die het gebied zo kenmerken.

Abel Tasman Coast Track

De Abel Tasman Coast Track loopt door het Abel Tasman National Park op het zuidelijke eiland. Deze wandeling is bijna 55 kilometer lang en wordt gemiddeld in drie tot vijf dagen afgelegd. Ook is het mogelijk om dagtochten te maken en slechts een gedeelte van de route af te leggen. De wandeling is spectaculair en bijzonder is dat sommige oversteken door het water alleen maar gemaakt worden als het water eb is, omdat het op andere momenten te gevaarlijk is het water over te steken.

Heaphy Track

Van de echte wandelingen is Heaphy Track de langste. Over de tocht langs de westkust van het zuidelijke eiland doen wandelaars gemiddeld vier tot zes dagen. Dan hebben ze wel 79 kilometer afgelegd door verschillende bossen en grote graslandschappen. De rivieren hebben allemaal bruggen om over te steken, waardoor deze lange wandeling ook meer dan geschikt is voor mensen met een gemiddelde fitheid en weinig ervaring.

Mount Luxmore

Vanaf de top van Mount Luxmore heb je een schitterend uitzicht.

Kepler Track

De Kepler Track is een uitdagender wandeling. Je begint bij de schitterende stranden van het Te Anau meer en voert naar de top van de Mount Luxmore. De wandeling is 60 kilometer lang en je doet er drie tot vier dagen over om weer terug aan de voet van de berg te komen. De tocht is de moeite meer dan waard, want bovenop de berg heb je een schitterend uitzicht op de bergen en meren van het zuidwesten van het zuidelijke eiland.

Milford Track

De Milford Track is een wandeling van vier dagen door het schitterende Fiordland National Park. Het zuidwesten van het zuidelijke eiland is een spectaculair gedeelte van Nieuw-Zeeland met bossen, rivieren en bijzondere valleien die gemaakt zijn door het ijs wat van de bergen naar zee stroomde. De watervallen zijn een attractie op zich tijdens deze wandeling van 53 kilometer.

Great Walks

Routeburn Track is de kortste van de Great Walks.

Routeburn Track

Het Routeburn Track is de kortste van de negen wandelingen met een lengte van 32 kilometer. Ook deze ligt in het zuidwesten van het westelijke eiland, een van de mooiste stukken van het land. De tocht is in twee tot vier dagen af te leggen en loopt zowel door het Fiordland National Park als de zuidelijke Alpen. Voor natuurliefhebbers is deze route een schitterende manier om de gevarieerde natuur van Nieuw-Zeeland te leren kennen.

Rakiura Track

Het Rakiura Track is een wandeling van 37 kilometer over Stewart Island. Dit eiland ligt een uur varen van het zuidelijke eiland af en heeft met het Rakiura National Park het nieuwste nationale park van Nieuw-Zeeland. De tocht loopt gedeeltelijk over de wegen op het eiland en duurt ongeveer drie dagen. Rakiura Track biedt een uitstekend beeld van de natuur op Stewart Island, wat weer afwijkt van de twee hoofdeilanden van het land.